2015. július 6., hétfő

TestszobRász SÉF: Rakott Karfiol újratöltve

Kedves TestszobRászok!
Ezt az ételt Nagymamám szokta csinálni így nyáron. Ahogy a Mama összes receptje, ez is egyszerű, gyors, nagyszerű, FINOM, nem drága. Kicsit megvariáltam szem előtt tartva a céljaimat és még a Családnak is ízlett. Figyelem, így készül! :)



Hozzávalók:
1 szép friss karfiol
mandulaforgács vagy szeletelt mandula
kókuszzsír / olíva olaj / sertészsír
(laktózmentes, ha indokolt) tejföl / bármilyen növényi tejszín (Ezzel én nem próbáltam, de ha megteszed, kérlek, számolj be róla, hogy milyen lett!)
1 db tojás

Elkészítés:
Megpirítom a mandulát kevés kókuszzsíron serpenyőben. (Mama zsemlemorzsával csinálta.) Ez alatt megfőzöm a karfiolt sós vízben. Kikenek valamilyen zsiradékkal egy hőálló edényt. Beleteszem a karfiolt és meghintem a mandulával. A tejfölt (vagy helyettesítőjét) elkeverem a tojással és ráöntöm a karfiolra, jól eloszlatom. Mennyiséget azért nem írok, mert attól függ, mekkora a karfiolod, illetve mennyire szeretnéd beborítani. 200 fokon megsütöm, míg aran színű nem lesz a teteje.
Köretnek is jó natúr csirkemell mellé.
TIPP: Turbózhatod bármilyen sajttal, de javaslom a zsírszegény verziókat, illetve ha nagyon elszánt vagy, az erőteljes sajtra gondolást fogyasztás közben.;)
A tejfölt sózhatod, mert a karfiol elbírja, de ne feledd, a sószegény táplálkozás jó és fogyi-barát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése