2015. július 3., péntek

Fitt Formád - Tréning#3

Kedves TestszobRászok!

Íme, itt a harmadik tréningünk, egy tikkasztó kardió edzés egy még tikkasztóbb nyári kánikulához. Érdemes reggelre, vagy estére időzíteni a téningeket, hogy a komfortérzetünk a meleg ellenére is jó legyen. Emellett, akinek van bármilyen problémája az egészségével, az sem nagy gond, ha ezeken a napokon az úszást, esetleg jóga- vagy Pilates gyakorlatokat végez a magas intenzitásúak helyett.
Az edzés során ismét arra bíztatlak Benneteket, adjatok bele mindent, hiszen csak ebben az esetben érjük el a célunkat még ilyen rövid gyakorlatsorokkal is.
Egy nagyon fontos dolgot azonban ne feledjetek, nagyon-nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy mit és mennyit eszünk. Sok-sok módszert kipróbáltam, tanulmányoztam már és számomra a kalóriák követése (nem idegőrlő számolgatása) hozza meg mindig az eredményt. Vagyis a napi össz-kalória bevitelemre igyekszem koncentrálni és az elfogyasztott kalóriák minőségére. Időről időre tartok egy-egy csaló napot, melynek során többet engedek meg magamnak. Így az anyagcserém sem lassul le és az élet evésben megtapasztalható élvezete is megmarad.
Egyszer azt olvastam valahol, hogy manapság a táplálkozás olyan, mint a vallás. Vagyis sokunknak van határozott meggyőződése ezen a területen és az étkezés már régen nem a létfenntartásról, sokkal inkább az önkifejezésről, a hovatartozásról szól. Egyes táplálkozási elvek teljes életmódot képviselnek, gondoljunk csak a bio ételekre. Ha bio az almám, már csak nem fogok nem bio mosószert használni (ami egyébként szerintem szuper és követendő példa, hiszen a természet megóvása mindannyiunk feladata és érdeke). Éppen ezért nem szeretnék mélyebben belemászni a táplálkozási elveimbe, mert senkit nem szeretnék "térítgetni" főként, ha megvan a saját meggyőződése. Annyi viszont biztos, azzal, ha kevesebb szintetikus falnivalót veszünk magunkhoz, nagyot nem tévedünk. Figyeljünk tehát a minőségre és a mennyiségre, s igyekezzünk a bevitt és elégetett kalóriák mennyiségét is szem előtt tartani, hiszen edzéseinktől is csak így várhatunk komoly eredményt.
Ó, igen! És még valami! Igyunk sok-sok energiamentes folyadékot! Enélkül nem megy sem a fogyás, sem az egészségünk megőrzése. :)
Szépséges hétvégét, hétfőn folytatjuk!

U.I.: Ha nagyon belelendülnétek, szombatra válasszatok a korábbi TestszobRász Tréningekből, én is így teszek majd. :)

3-szor ismételjétek meg a gyakorlatsort!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése