2014. január 31., péntek

TestszobRász Túrós Gyümölcstekercs

Kedves TestszobRászok!
A mai édesség recept egy igazi gyöngyszem. Villám gyors, nagyon-nagyon finom és rendkívül egészséges. Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt nyugodt szívvel ajánlom, ugyanis teljesen tartósítószer- és mesterséges mókolás-mentes, ami manapság nem kis dolog. Csupán egyetlen bökkenő van vele: nagyon hamar elfogy.
A szükséges alapanyagra a székesfehérvári termelői piacon, a Jancsárkertben (további infót itt találhattok).
Itt egy helyi termelő hölgy árul csodálatosabbnál csodálatosabb dolgokat úgy, mint az úgynevezett Élő Kenyeret, amely egy nyers zöldségekből készített lap, valamint a Túrós Tekercs alapját, a gyümölcsös lapot. Ez a nagyjából 30*30 cm-es milliméter vékony lap friss gyümölcsökből készült aszalásos technikával. Két ízben kapható (vegyes gyümölcsös és szilvás) és mindkettő nagyon finom. De hogyan is készítettem én ezt a finomságot? Lássuk!

Hozzávalók:
1-2 gyümölcslap (a Család édesszájúságának fokától függően), 250 g sovány tehéntúró (ha két lapot töltünk, a hozzávalókat vegyük kétszer!), egy vanília rúd, méz (ha Kicsiknek is szánjuk, én mézet javasolnék édesítésre, de csak magunknak készíthetjük agave sziruppal vagy nyírfacukorral is), 2-3 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés:
Kikeverjük a túrót a joghurttal. Belekapargatjuk a vaníliát és hozzáadjuk az általunk választott édesítőt. Jól összedolgozzuk, majd megkenjük egyenletesen, nem túl vastagon a lapokat, nehogy a feltekerésnél kibuggyanjon a töltelék. Szépen feltekerjük, majd fém tálcán hidegre tesszük 2-3 órára. Ezt követően szeletelve tálaljuk. Turbózható apróra vágott dióval, mandulával, zabpehellyel a töltelék, sőt, még aszalt gyümölcsök, vagy akár frissek is kerülhetnek a töltelékbe. :) Csak kreatívan! ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése