2014. február 12., szerda

TestszobRász SÉF - Békebeli Kuglóf új hullámhosszon


Kedves TestszobRászok!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de számomra a nap fénypontja a reggeli tejeskávé. Ez az a pont, ahol nem tudok engedni. Próbáltam, de végül arra jutottam, hogy maximum megreformálni vagyok hajlandó, de lemondani róla - soha! És kinek ne esne jól egy szelet finom kuglóf a gőzölgő kávé mellé főként ebben a borongós időben. Nos, ez az a kuglóf, amit be lehet illeszteni a diétába. Reggel nyugodtan engedélyezhetünk magunknak belőle egy szeletet és a Család apraja is bátran fogyaszthatja. Pici Babám egy akkora szeletet elmajszolt belőle uzsonnára, hogy magam is meglepődtem rajta. De hogyan is készül ez a finomság? 
Lássuk!


Hozzávalók:
25 dkg sült sütőtök, 1 alma, 15 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula, 5 dkg zabpehely liszt, 3 db tojás, 5 evőkanál xilit (de mézzel is készíthető, ha igazán /1 éves kor felettieknek való!!!*/ baba-barát finomságot akarunk készíteni), 1-2 csepp vanília aroma (itt ne engedj a minőségből, aromából, bár ritkán használok, csakis Dr.***kert), kicsi kókuszzsír és 1 ek. liszt a forma kenéséhez, lisztezéséhez.


Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Keverd ki a tojásokat a xilittel, vanília aromával (használhatsz igazi vaníliát is, ez a legjobb, kapargasd bele a belét). A mandulalisztet a zabpehely lisztet, a pépesített sült (nem főtt, mert így finomabb) sütőtököt és a reszelt almát jól dolgozd össze, majd tedd hozzá a tojásos-xilites masszát és jól keverd el. Zsírozd-lisztezd alaposan a kuglóf formádat és öntsd bele a masszát. Tedd a forró sütőbe, süsd kb. 20-25 percig, majd vedd le 150 fokra a sütőt és süsd addig, amíg a villa hegye nem marad tésztás (tűpróbáig). Néha lesd meg, nehogy megégjen a teteje! Ha látod, hogy túl gyorsan pirul, vedd még lejjebb a hőfokot. Hagyd kicsit hűlni majd borítsd ki a formából. Díszítheted mandula forgáccsal, én diót tettem a tetejére.
Jó étvágyat hozzá!

*Csillagos megjegyzéseim:
A mandulaliszttől Babámnak soha semmi problémája nem volt, hozzá teszem, 1 éves kora után kapott csak. Diósat, mákosat nagyon óvatosan adok Neki még most is. A mézzel - ezt biztosan minden gyakorló anyuka tudja, - egy éves korig nagyon kell vigyázni a botulizmus miatt. Semmi esetre se adj a Babának 1 éves kor alatt. Inkább készítsd neki cukorral, semmi baja nem lesz egy kis édes élvezettől. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése