2014. január 31., péntek

TestszobRász SÉF - Mini Csirkesteak Sült Brokkolival

Kedves TestszobRászok!
A mai recept az egyik kedvencem. Nem csupán gyors, de a Család minden tagja boldogan fogyasztja, én pedig karba tett kézzel nyugodtan örülhetek ennek, hiszen tudom, igazán egészséges fogás került ismét az asztalra. 
A brokkoli-csirkemell párosítás alapvető fitnesz étel és az igazi profik is előszeretettel fogyasztják. Mint tudjuk, a csirkemell magas fehérjetartalma mellett alacsony zsírtartalmú étel. A brokkoli pedig minden fitnesz táplálkozás alap zöldsége. Hogy miért? Ez az ízletes zöldség magas króm- és kalcium tartalmú, minek köszönhetően elősegíti az izomzat épülését és közvetve akadályozza a zsírraktározást. Olyan fitokemikáliákat tartalmaz, melyek az aminosavakhoz hasonló anyagok. C-vitamin tartalmának köszönhetően elősegíti az edzések utáni regenerációt, s ugyancsak a benne található fitokemikáliák révén szabályozza az ösztrogén szintet, mely szintén kedvez az izom-zsírszövet arány kedvező alakulásának. Na de hogyan is készül ez a finomság? Lássuk!



Hozzávalók (2 személyre)
1/2 kg csirkemell filé, 1/2 kg brokkoli (lehet jó minőségű mirelit is), kókuszzsír / olíva olaj, tej, fokhagyma, jódozott só

Elkészítés:
A husit megmossuk, egy tálba rakjuk és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Megtisztítunk 4-5 gerezd fokhagymát ízlés szerint és a tejbe dobjuk. Ugyancsak ízlésünknek megfelelően sózzuk a pácot. A tálat lefedjük és egy éjszakára hűtőszekrényben érleljük. Egy tepsit nagyon vékonyan kikenünk kókuszzsírral vagy olíva olajjal. A csirkéket lecsepegtetjük és 3*3 cm-es kockákra vágjuk. Nagyjából 10 percig 200 fokos sütőben sütjük, majd visszavesszük a hőfokot és időnként kevés olajjal megkenegetve (a tepsiből) csaknem készre sütjük. Amikor már puha a husi, de még nem arany barnás, mellé tesszük a brokkolit és kissé megmozgatjuk a tepsi egész tartalmát, hogy a zöldséget is érje a zsiradék. Tovább sütjük alacsony hőfokon addig, amíg a brokkoli és a csirke is aranyos, sült színben nem pompázik. Amikor kész, máris fogyaszthatjuk jó ízűen! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése