Kedves TestszobRászok!
Nem tudom, ki hogy van vele, de én roppant módon szeretem az olasz konyhát paradicsomos ízei és fűszervilága miatt. Ha azonban az élvezet megtartása mellett nem szeretnénk tésztát fogyasztani, valami gyorsra vágyunk kevés alapanyagból, esetleg húsmentesen, a svéd gomba nagyon jó ötlet lehet.
Nem is kell más hozzá, mint egy fitt kenyérke, és máris kész a frissítő, könnyű ebéd.
Hozzávalók:
30 dkg gomba, 5 dkg vöröshagyma, 6 dkg (kókusz)zsír, 4 dkg paradicsompüré, 1 dl fehérbor, 1 babérlevél, fehér bors, só, csipet xilit, fél bio citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hagymát zsíron kifehérítjük. Rátesszük a gombát és megpároljuk. Ha már puha, rátesszük a babérlevelet és a fűszereket, a citromhéjat, a sót, a xilit. Ráöntjük a bort, majd tovább forraljuk. Végül rátesszük a paradicsompürét és addig főzzük, míg a kívánt sűrűséget el nem értük.
Vágjunk hozzá a fitt kenyérkéből és fogyasszuk jó étvággyal! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése