2014. március 27., csütörtök

TestszobRász SÉF - A tökéletes TestszobRász Kenyér

Kedves TestszobRászok!
Tárgyaltam már ezt a bizonyos kenyér témát korábban is és az oldalon meglelhető kenyérke, amit bátran ropogtathatsz, tényleg nagyon finom. A most következő recept azonban, ha lehet még fincsibb, még "kenyeresebb" kenyér, azonban ebben az esetben sem kell kompromisszumot kötnünk. Finom, eheted bármikor és pont. :)



Hozzávalók:
10 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg mandulaliszt, 10 dkg rizsliszt, 1 sütőpor, egy csipet só ízlésed szerint, egy fél csipet nyírfacukor, 3 tojás, 1 dl víz, kókuszzsír a forma kikenéséhez

Elkészítés:
Keverd össze a liszteket, a sütőport és a sót-nyírfacukrot. A tojásokat verd fel, mintha rántottát csinálnál. Add hozzá a vizet. Fokozatosan add a liszteket a folyékony részhez és keverd csomómentesre. Zsírozd ki a sütőformádat (én kicsi szögletes őzgerincet szoktam használni), öntsd bele a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre, tűpróbáig. A kenyér szépen meg fog emelkedni, ropogós lesz és finom.
Jó étvágyat!
U.I.: A másfél éves Kislányom is ette, mint a kiskacsa, ő mondjuk házi lekvárral. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése