2014. március 11., kedd

TestszobRász BLOG - Nassolás vs. valódi éhség

Kép: www.pozitivnap.hu
Kedves TestszobRászok!
Minden tiszteletem azoké, akik egész éketük során képesek szigorú diétát tartani, egészségesen étkezni és az életkorral lépésttartva biztosítani a szükséges kalória bevitelt természetesen aktív életmód mellett.
Úgy gondolm, csak nagyon kevesen képesek ilyesmire, vagy talán senki sem. Hiszen még a profi testépítők és sportolók is tartanak szüneteket mind edzés, mind pedig szigorú diéta terén és ez így normális. Hiszen esendő emberek vagyunk, kiknek rövidke életéhez hozzá tartozik az egyik legősíbb ösztön kielégítéséből fakadó élvezet, az evés.
Minden életszakaszban, élethelyzetben más és más kihívással találkozhatunk önuralmunk terén. Esetemben például soha nem tapasztalt hajlam alakult ki az elmúlt 1 évben a nassolás tekintetében. Vagyis ha tehetném, naphosszat csak rágnék valamin. De most, a Tavaszi Nagytakarítást követve erőt vettem magamon és arra a következtetésre jutottam, hogy kiegyensúlyozott táplálkozás mellett (vagyis nem hagyom ki a reggelit és a tzórait, sem az uzsonnát, minek kövtkeztében estére nem pakolom ki a hűtőt) nem vagyok éhes. Egyedül a nassolás által biztosított ízek hinyoznak, na de itt jön a képbe az önuralom.
ERGO: Nincs szükségem a nassolásra!
Minden változás a felismeréssel kezdődik, s miután gyakorlati szempontból is leesett a tantusz, meg tudom minden egyes daráloskeksz elfogyasztása előtt kérdezni magamtól: tényleg kell ez nekem, de most tényleg? Van erre szükségem? Ehhez azonban kő kemény "jelenlét" kell. 
Elhatároztam, hogy újraépítem magamban a fegyelmezettséget, amely nem csupán az étkezésre, de a még hatékonyabb időbeosztásra is vonatkozik. Hiába, kell néha egy kis önvizsgálat és önnevelés.
ÖSSZEFOGLALVA tehát a mai mondandóm lényege a következő:
Minden, az alakod, a fittséged, az egészséged, az életviteled, a boldogulásod (és még sorolhatnám) a mindennapok folyamatosan ismétlődő apró kicsi (ámde sokra menő) döntésein múlik! Dönts jól, átgondoltan, állj meg egy pillanatra, gondold át, emelkedj a magsaba és innen szemléld az adott kérdést elfogulatlanul, amennyire lehet. Hidd el, a jó útra lépsz, illetve azon maradsz majd!
Tartsunk össze ebben a projektben is!
Sikeres diétát, szuoer edzést és szépséges napot kívánok!
                                                 Rita
                                        TestszobRászotok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése