2014. március 23., vasárnap

TestszobRász SÉF - Rafinált Rafaello Szelet

Kedves TestszobRászok!
Ez az édesség az egyik kedvencem - hozzá teszem, nem csak nekem, hanem az egész Családnak. Igazán könnyű, gyorsan elkészíthető, nem drága édesség, amely garantáltan elveszi az édesség iránti vágyunkat glutén- és laktózmentesen, diétás-súlytartó életmódra szabva. Belül finom szaftos, kívül lágyan ropogós és akár glutén-laktóz mentes torták tészta alapjául is szolgálhat az arányok bővítésével.
De lássuk csak, hogyan is készül!


Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg kókuszliszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 2 db alma (friss, szaftos, édes legyen), kókuszzsír, 2-3 ek. nyírfacukor

Elkészítés:
Keverjük össze a kókuszreszeléket a kókuszliszttel és a szódabikarbónával. A tojások fehérjét verjük habbá, a sárgákat keverjük kis a nyírfacukorral (aki esetleg nem bírja, használhat kókuszvirág cukrot, erről hamarosan olvashattok még a Blogon). Az almákat - ahogy a bébipapit készítjük - botmixerrel hámozás-kimagvalás után pépesítsük (ettől lesz finom krémes a süti belül). Az almapépet keverjük el a tojássárgákkal, adjuk hozzá a fehérjehabot, ívatosan forgassuk össze, majd hozzászitálva a száraz anyagot óvatosan, de alaposan keverjük össze. Ki(kókusz)zsírozott őzgerincbe, vagy akár kapcsos tortaformába öntjük és 200 fokon kb. 10 percig sütjük, majd lejjebb véve a hőfokot tűpróbáig készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése