2014. március 13., csütörtök

TestszobRász SÉF - Gyümölcsös Csirkesaláta, a gyors, laktató, TestszobRász vacsora

Kedves TestszobRászok!
Ez a mai recept abszolút a "mindent bele" kategória. vagyis minden benne van, ami egy TestszobRásznak kellhet, emellett pedig a létrejötte is hasonló. Körbe néztem, mi is van itthon, s mivel nem szeretek semmit kidobni, így igyekszem az össze egy-egy maradékot is felhasználni. Na de lássuk, mi is kellett hozzá!


Hozzávalók:
25 dkg csirkemell filé (lehet több is, attól csak laktatóbb és finomabb), 1 narancs, 1 alma, egy marék dió, fél fej jégsaláta, 3-4 db retek, citrom, olíva olaj

Elkészítés:
A csirkét egy kókuszolajjal kikent tepsibe lerakom, megsózom és 200 fokon elkezdem sütni. Ezalatt megmosom a salátát, a retket, az almát, és szépen felszeletelem csíkokra. Egy serpenyőben picike kókuszzsírt hevítek és beleteszem a megvágott diót, itt pirítom, amíg finom illatos nem lesz.
Ha a csirke megsült, ráhalmozom a salátára, reteszem az almát és a felszeletelt narancsot a retekkel, majd ráhintem a pirított diót. Egy pohárba olíva olajat öntök, higítom vízzel, pici sót, borsot hintek bele és fél citrom levét belefacsarom. Ezt öntöm a csirkés salátára és hagyom összeérni az ízeket kb. 1-2 órán át.
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése