2015. október 28., szerda

A Pegán Kihívás - Eddigi tapasztalatok, 11. napi menütippem és még sok más

Sziasztok TestszobRászok!

Elérkeztünk a 11. naphoz.
Most röviden összegezném a tapasztalataimat, az eddigieket egészen pontosan.
Három hete kísér némi köhögés, ami végre kezd alább hagyni (mondjuk ez sajnos nem a táplálkozásnak, hanem a gyógyszereknek köszönhető), viszont az energiaszintem ezzel együtt ugrásszerűen megnőtt. És ami szuper, a rejtélyes orrdugulásom, ami már több, mint egy éve tart (tehát se nem megfázás, sem pedig allergia nem lehetett), múlóban van, vagyis kapok levegőt! Hurrrráááá. :)

Felmerült egy kérdés, mely szerint nem kevés-e az általam kiírt menü ajánlás. Ez emberfüggő és célfüggő. Nekem van még 2 darab kilogrammom, amitől meg szeretnék válni, ezért a visszafogottság. De természetesen aki éhes, egyen. A leírt szabályoknak megfelelően persze, ha szeretné tartani a kihívásunkat. Éhezni nem kell, nem cél. Én sem éhezem. Azt nem mondom, hogy nem hiányzik az édesség. Erre az esetre továbbra is a banános csokikrém, a kókusztejes kávé és az új "szerelem", a csokis chiapuding a megoldás számomra. De alapvetően azt kell mondanom, végre talán megtaláltam azt az életmódot, ami nekem jó. Mert rajongok a gyümölcsökért és a zöldségekért, de nem tudok lemondani a húsról. A kenyér, a tészta nekem egyáltalán nem hiányzik. Tudom, ha most próbálsz leállni róla, akkor nehéz és bizony hiányozni is fog még egy darabig. Általában 3 hónap (ez tapasztalat, saját és korábbi személyi edzettjeim tapasztalata) az átállás, vagyis ezután már a szervezeted sem kiabál a megszokott ízek után. Változatlanul úgy gondolom, aki nem glutén érzékeny, azért ehet zabpehely lisztet, zabpelyhet. Azt sem gondolom, hogy ha nem vagyunk betegek, helyes a teljes glutén megvonás, de hozzá kell tennem, nem vagyok orvos, dietetikus, csak egy edző és a saját tartható, élhető életmódját kereső elfoglalt sportőrült.
Egyetlen egy dolog hiányzik nekem, és ennek megoldása komoly kihívás számomra: a tejtermék. Főzés szempontjából nehézkes a habarásokat kiváltani. Akadályt jelent továbbá a tej hiánya, hiszen kókusztejjel mégsem lehetséges egy jó spenótot megfőzni és mivel a diéta elutasítja a burgonyát, azzal sem tudok sűríteni. De nem adom fel, kísérletezem a magtejekkel. Szerencsére van egy szuper kis magtej főző gépem, amit ajánlok Mindnekinek, mert tényleg fillérekből készítem a magtejeket, tejszíneket itthon és pontosan tudom, mi van benne. Persze, mondhatnánk, hogy az alapanyagok drágák, de el sem hinnétek, valóban milyen kevés pl. mandulából megfő egy liter mandulatej.
Egy kedves barátnőmtől kaptam néhány remek tippet, ötletet, amelyeket fokozatosan beépítek a saját főzéstechnikámba, s ezen keresztül Veletek is megosztom.
Nagyon lelkes vagyok, mert halkan suttogom, hogy a vágyott két kilóból egy már le is ment. És ha most a kételkedők rázendítenének, hogy de egy hét alatt az sok, és lehetetlen, hozzáteszem, hogy nem a kanapén punnyadozom, hanem teszem a dolgom és heti hat napot edzek. nem teremben, itthon, a saját kis TestszobRász TORNATERMEMben és készítem Nektek, a TestszobRász JÁTÉK leendő Nyerteseinek a TestszobRász Cardio Burning Tréning Program mozgásanyagát. :)
Szóval nem csak a táplálkozás, de a sport is számít és természetesen megfordítva is igaz az egyenlet.:)
Apropó, TestszobRász JÁTÉK: Igen! MÉg nem késő! Like-oljátok a TestszobRász Facebook oldalát és osszátok meg a JÁTÉK Posztot Ismerőseitekkel, megyjegyzésben pedig jelezzétek ezt nekem. Október 30-án estig tehetitek ezt meg, 31-én pedig sorsolás. :)
Szépséges napot, jó egészséget, szuper edzéseket Nektek!
Ó, igen!
És a holnapi menüm:
Reggeli: TestszobRász PEGÁN Müzli
Tízórai: Kókuszjoghurt szilvával
Ezt a szupi kis gépemmel cináltam, de gép nélkül is el tudod készíteni így: 1/2 liter vízbe tegyél 250 g jó minőségű kókuszreszeléket, hagyd állni egy éjszakát.Másnap szűrd le sűrű szűrő, akár paszírozó vagy egy anyagdarab segítségével. Ez a kókusztej. Tegyél kb 3 deciliternyit egy edénybe, kanalazz hozzá egy evőkanál kókuszreszelékez és turmixold jól össze. Ha zavar a szemcséssége, szűrd át újra. Tedd hozzá a szilvát vagy bármilyen gyümölcsöt, édesítsd kedved szerint eritrittel/nyírfacukorral/ kicsike mézzel és fogyaszd jó étvággyal!
Ebéd:
Gombás-pritamin paprikás sült csirkecomb ruccola salátával, de Te ehetsz hozá quinoát, kölest, sült édesburgonyát, sült tököt is.
Kókuszzsíron üvegesre pirítok kevés vöröshagymát, ráteszem a csirke felső comb filéket és fólia alatt kicsit sütöm. Ráteszem a megtisztított, felszeletelt gombát, jól megfonnyasztom, majd rádobok pár kocka húsos szalonnát (nem kell túlzásba esni, csak az íze kedvéért) és végül, mikor már a hús is átsült és a gomba, a szalonna is készen van, rádobom a pritamin paprikát. Arra ügyelek, hogy úgy kapcsoljam le a gázt a husi alatt, hogy a paprika még ropogós legyen, máskülönben lecsós jellegű lesz, amivel semmi baj, de ez most nem az az étel. :)
Uzsonna:
Alma, alma, alma. :) Finom, frissítő, egészséges!
Vacsora:
Sárgarépás-almás-diós-zelleres saláta olíva olajjal meglöttyintve, némi ruccolával megbolondítva egy csirkecombival az ebédből
vagy
Gyümölcssaláta kedvenceidből
:)
#TestszobRászPEGÁN #30naposkihívás #PegánMenü #Fitt2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése