2014. április 1., kedd

TestszobRász SÉF - Langalló, amit nyugodtan falatozhatsz a "csaló napon"

Kedves TestszobRászok!
Létezik olyan, hogy egy tudatos, igényes, alkajára figyelő Nő langallót falatozik? Nos, igen! :))) Ezt a langallót nyugodtan csipegethetjük a csaló napjainkon, amikor egy kicsikét lazítunk a diétánkon. Ilyen napokra is szükség van, hiszen csökken a gyakori nassolás és a jojó kialakulásának veszélye, ha tudjuk, hogy minden második (vagy minden) hónap vasárnapján például ehetünk a nem túl diétás, azonban az élet élvezetéshez tartozó finomságokból. Ha ezt a kenyérlángost esszük, akkor pedig a csipegetést felválthatja a jóízú evés. De lássuk, hogyan készül!
Ja, még egy fontos infó: a Család férfi tagjai szempillantás alatt megették az egész tepsi lángost, így nyugodt lehettem afelől, hogy ízében nem reform a finomság. Tudjátok, mi TestszobRászok nem ismerünk kompromisszumokat! :)



Hozzávalók:

100 g zabpehely liszt, 150 g teljes kiőrlésű bio tönkölybúza liszt, 50 g gesztenyeliszt, 1 csomag "por"élesztő, 1 tk. cukor (ez szükséges az élesztő miatt, a xilit nem táptalaja az élesztőgombának, ezért ha helyettesíted, nem fog megkelni a tészta, de ezért jó édesítő Candidával küzdőknek), 1,5 tk. só, 250 ml langyos víz, szalonna, lilahagyma, tejföl, só, bors

Elkészítés:

Én kenyérsütő géppel dagasztattam meg, így ezt az időt másra fordíthattam. De kézzel is szépen ki lehet dagasztani: keverd össze a száraz anyagokat, fokozatosan adagold a vizet és dagaszd, amíg nem kezd a "gerendáról folyni a víz", vagyis, amíg nem gyöngyözik a homlokod. :) Takard le egy ronggyal és száraz, meleg helyen keleszd. Ez alatt pirítsd meg a szalonnát, miután apró kockákra vágtad. Nyújtsd ki a tésztát, ha megkelt, simítsd egy ki(kókusz)zsírorzott tepsibe. Kend meg tejföllel, szórd rá a szalonnát és a felkarikázott lilahagymát. Told 180 foka előmelegített sütőbe és légkeveréses üzemmódban süsd készre. Azért időközben lesegesd, nehogy megégjen a hagyma vagy a széle.
Hát, mit mondhatnék? Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése