2014. április 17., csütörtök

TestszobRász SÉF - Medvehagymás Zsömlécskék TestszobRász módra

Kedves TestszobRászok!
Az elmúlt két-három hetem meglehetősen elfoglaltan telt, így sajnos számos tartozásom van felétek receptek és edzések terén is, melyeket - bár a május hónap tartogat még számomra némi extra kihívást, - igyekszem mielőbb törleszteni.
Kezdeném is ezzel a szuper recepttel, mely nem csupán saját, de gyermekeink egészségére is válhat, s igazán egészséges tízórai alap lehet. Ezt a receptet is az elfoglaltság hívta életre, ugyanis egy nap nem jutott időm friss pékárut beszerezni a Családnak, ezért az otthoni alapanyagokból kellett villám gyorsan valami finomat varázsolnom. 
De lássuk csak, hogyan is készül!


Hozzávalók:
400 g liszt (150 g zabpehely liszt, 150 g bio tönköly búzaliszt, 50 g gesztenyeliszt), 1 csomag élesztő, 1 teáskanál cukor (az élesztő miatt nem hagyható ki), egy csipet só, 200 ml langyos víz (előfordulhat, hogy többet felvesz, összegyúrva látod majd), 1 csokor medvehagyma

Elkészítés:
Összekeverem a liszteket, hozzáöntöm az élesztőt, valamint a cukrot és a sót. Jól elkeverem és elkezdem hozzá adagolni a vizet. Elkezdem összegyúrni, beleteszem az apróra vágott, megmosott medvehagymát, majd - ha van, - kenyérsütő gépbe teszem és kidagasztatom. Ha nincs ilyen gép a háztartásban, akkor kézzel kidolgozom a tésztát és meleg száraz helyen kelesztem 1 órát. Ha megkelt, szép cipócskákat szakítok ki a tésztából és sütőpapírral borított tepsire teszem. 200 fokra melegített sütőbe tolom, itt még fog kelni egy keveset. 10 percet sütöm, majd leveszem 160-ra a hőfokot és időnként megkenegetem vízzel. Amikor már szépen pirul, megbököm villával, hogy lássam, a belseje nem nyers-e. Amikor kész, kiveszem, hagyom kihűlni, majd tiszta konyharuhába csavarom.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése