2015. augusztus 9., vasárnap

TestszobRász SÉF - Fitt Szedres Muffin

Kedves TestszobRászok!

Szeretem a gyors sütiket, de kizárólag olyan receptekkel kezdek, amelyek egészséges hozzávalókat tartalmaznak, s ha találok egy kedvemre való finomságot, az első dolgom, hogy higyekszem megreormálni. Bizony előfordul időnként, hogy az eredmény elmarad a várakozásaimtól, de nem szoktem feladni, ilyenkor újra próbálkozom és változtatok egészena ddig, míg megszületik a tökéletes, egészséges verzió.
No, a következő recept is ilyen. Bármilyen idény gyümölccsel készíthető, legyen az kockára vágott őszibarack, kajszibarack, bármely csonthéjas vagy bogyós gyümölcs. Hamar készen van, 3-4 napig is eltartható és egy darab reggeliként is vidáman beilleszthető a #TestszobRászTÁPLÁLKOZÁSba.
Lássuk, hogyan is készült!


Hozzávalók:
25 dkg liszt összesen - ebből 15 dkg mandulaliszt és 10 dkg zabpehelyliszt
4 evőkanál kókuszcukor/eritrit/nyírfacukor ízlés szerint
2 ek. kókuszzsír felolvasztva
25 dkg natúr joghurt
1 vaníliarúd kikapart bele
1 mokkáskanál őrölt fahéj
4 db tojás
2 teáskanál szódabikarbóna vagy 1 csomag sütőpor
25 dkg gyümölcs tetszés szerint

Elkészítés:
A tojásokat elkeverem a választott "cukorral". A száraz anyagokat elvegyítem, hozzá adom a joghurtot, csomómentesre keverem, majd jöhet a kókuszzsír és a tojások a "cukorral", no meg persze a megmosott, száraz gyümölcsöket.
A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd a kikókuszzsírozott, kilisztezett formákba kb. félig teszem a masszát. Nagyjából 20 percig kell sütni, de ellenőrizzük tűpróbával.
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése